海の日


Het was vandaag 海の日 oftewel “Umi no hi” in Japan, wat zoveel betekent als ‘dag van de zee’. Gek, he. Dat is hier gewoon een nationale feestdag, potverdekke! (Bij deze; papa, een gelukkige hoogdag toegewenst). Samen met Dana, de Filippijnse deerne, zijn we dan maar naar de Japanse wateren getrokken. De golven zijn hier iets wilder dan in de slappe Noordzee; het is zo erg zelfs dat ik net heb ontdekt dat mijn bikini half naar de vaantjes is, boehoe! Maar grote golven betekent natuurlijk ook grote pret. Jeeeeej! Umi no hi!

Qua zeebodembevolking valt het ook nog wel mee. Gekke vondst was wel de tapioca-achtige slijmerige bolletjes waarvan ik geen enkel idee heb wat het zou kunnen zijn. Heel verschietachtige om iets slijmerig aan uw hand te voelen en het dan nog niet eens kunnen zien. Ik ben aan hopen dat die gevallen geen kwallen in wording zijn, want dan gaan we binnenkort op de kwallen kunnen drijven, vrees ik, maar als iemand mij kan verlichten; doe gerust. Tapioca-achtig, slijmerig en doorzichtig zijn de sleutelwoorden. Voorts zijn er tientallen paniekaanvallen geweest door gigantische bossen algen en wier (ik snap ondertussen waarom er zoveel wier in de Japanse cuisine wordt verwerkt; het is ofwel dat, ofwel erin stikken als ge u eens aan een plonske waagt…) die zich verdacht goed als enorme krabben kunnen vermommen. Geen zware verwondingen opgelopen, enkel een mooi egale zonnebrand opgedaan. De factor 20 zonnecreme heeft geen help kunnen bieden, helaas pindakaas.

Tot zover dit kort bericht. (Het zal een van de laatste zijn, dus geniet ervan, trouw blogpubliek!)

*Stand van de teller: nog 9 dagen…*

Advertenties

2 gedachtes over “海の日

 1. [Vertaling: M’m PC machien kan niet zo goed die Japanse karakterkes verdragen/vertalen]

  Et Alors Chere Petite Niece? Rather, Niets, geen patriotische blogpage vol nasjonalistiese belgiese trots(L’onion fait la force) om weer terug te landen in le pays des withlovefrombrussels, nee, niksnadanoppes?

  Heureux ceux qui apres un long voyage… Gelukkig, t’is August, dus nog een lang vakantiemaandje om je terug op de EU.wayofthings te acclimatiseren.

  WelcomeBack [Histoires de Barack O]!
  PeJo

 2. Misschien onbedoeld grappig (en in geval van bewust grappig: jammer dat er nog geen reactie is op gekomen) de uitspraak “L’onion fait la force” :p nooit gedacht dat antjoenn (dat is West-Vlaams voor ajuinen) zó voedzaam waren:D

  Geert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s