Met de jeep door het oerwoud…


Dag 2 in Chiang Mai. We hadden het in Bangkok al vernomen, en het bleek waar te zijn, dit dorp is gemaakt voor (en door?) toeristen en het is relatief moeilijk om hier iets authentieks te vinden. Het aanbod italiaanse pizza s en american breakfasts is groter dan legaal zou mogen zijn, maar met een beetje goede wil valt er toch te ontsnappen uit het web van de lustige tuk tuk chauffeurs. Gisteren hebben we een uniek gesprekje gehad met een van de plaatselijke monikken. Hij raadde ons aan om in het vervolg met iets respectvollere tenue’kes de tempels te bezoeken, maar hij was zichtbaar toch ook niet al te trots op de tepel die van onder zijn typisch oranje monnikkleed kwam piepen. Hij vertelde ons over van alles en nog wat, en blijkbaar zijn die mannen een pakske moderner dan da ge zou vermoeden. Hij had slumdog millionaire gezien, net als the curious case of benjamin button. Hij is blijkbaar fan van Beyonce en Britney spears, maar hij verduidelijkte dat hij het op haar muziek had, en niet op haar gedrag. Een van de functies van de monniken is de bevolking helpen en naar hen te luisteren, en blijkbaar is het niet ongewoon om liefdesadvies te vragen, want monniken hebben de kracht om te helen, en gebroken harten behoren ook tot de categorie der geneesbare dingen.

We zijn vandaag ook op bezoek geweest bij de vrouwengevangenis. Gek genoeg bieden ze daar thai massages aan voor een prikje, uitgevoerd door gevangenen. Het dient als een soort reintegratie proces; ze kunnen tijdens hun opsluiting lessen nemen, om dan vijf maanden voor ze vrijgelaten worden voornamelijk toeristen onder handen te nemen. Het geld dat ze daarmee verdienen gaat rechtstreeks naar hen, en zo hebben ze manier om een beetje reservegeld te sparen tegen dat ze hun vrijheid herwonnen hebben. Van de 3 thai massages die ik hier al heb ervaren, was die van vandaag veruit de beste. We hebben geen idee wat onze massagevogels uitgestoken hebben, maar ze waren niet hardhandig, ze hebben ons niet bestolen en hebben ook niet gepoogd om ons te vermoorden. Wat ons betreft, is het een geslaagd project!

Morgen gaan we voor het avontuur; we gaan rondtrekken in de jungle, op olifanten rijden, raften, bamboevlotje varen en lokale stammen bezoeken. (mensen, en geen bomen voor alle duidelijkheid…). Tot mijn grote verbazing is de stam met de lange nekken kunstmatig uitgerokken met behulp van gouden ringen thais van oorsprong, en ge kunt ze hier ook doodleuk een bezoekje brengen. Ik denk niet dat wij ze te zien gaan krijgen, maar ik vond het persies wel een leuk weetje zo. We gaan ook een nachtje doorbrengen in al het junglegeweld, in het gecertificeerd gezelschap van lokale gidsen. Als dat maar goedkomt…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s