Verslag van een studietrip


Rice harvestingGegroet iedereen!

Gisteren zijn we met de hele bende op schok gegaan. De eerste halte waren rijstterassen, waarvan een lapje rijst door de JTW studenten van vorig jaar geplant is geweest. Het was aan ons om de boel met een sikkel te lijf gegaan, en de primitieve instincten in ons kwamen duidelijk bovendrijven. Ze hebben ons wel zeven keer uitgelegd dat het gevaarlijk was om de rijststengels met de duimen naar beneden vast te nemen, omdat het risico dat je je duim mee zou afsnijden, dan wel heel reeel zou zorden. Iedereen was zichtbaar aan het vrezen voor de duimen van de personen die de demonstratie gaven, maar we zijn allemaal zonder al te grote littekens teruggeraakt. Een van de lokale boeren had trouwens geweldige laarsjes aan, waarbij er een splitsing was tussen zijn dikke teen en de andere teentjes (net zoals de typische witte Japanse kousjes met afgescheiden tenen) en ik kon maar niet ophouden met in te beelden hoe geweldig die laarzen zouden zijn om terug in Belgie dienst te doen als deel van een verkleedoutfit voor een grote variatie aan dieren met hoefvormige poten.

Eens het fysiek labeur achter de rug was, werden we beloond door een gigantische “all you can eat”-barbeque. Het waren een stuk of 5 barbecues, waarrond tafeltjes gepositioneerd waren, zodat iedereen heel sociaal in een kring kon zitten tijdens de heuse braspartij. De grote flessen bier zijn ergens blijven steken in de buurt van de polen en de duitsers, en ook de japanners waren zichtbaar vrolijker na afloop van het etentje. De meesten hadden zoveel gegeten dat ze zelfs laat in de avond nog altijd geen gevoel van honger konden bespeuren. De vegetariers hadden het wat moeilijk om zich vol te proppen met al dat lekkers, en deden hun best om subtiel overal de groenten van de tafels te pikken. Ze zijn daar blijkbaar ook in geslaagd, want er was na afloop, op een blaadje verkoolde sla na, geen groente meer te bespeuren.

PottenbakkenNa de verplichte groepsfoto’s werd het weer tijd om op de bus te wippen richting Arita. Kyushu, en vooral deze streek, is gekend voor zijn grandioze ceramieken potten. Diegenen die er de centjes voor over hadden (waaronder mezelve) mochten zelf plaatsnemen aan een pottenbakkerstafel en een poging wagen om iets nuttig (en indien mogelijk ook iets esthetisch verantwoord) uit de brok klei te forceren. Het was heel leuk en ontspannend om te doen, en we hebben toch allemaal iets kunnen maken dat voor servies door kon gaan. We mochten allemaal 1 item kiezen dat ze voor ons gingen bakken, kleuren en daarna naar ons gingen sturen. Ik kijk in ieder geval uit om voor het eerst noodles of ramen uit mijn eigen kommetje te kunnen smullen!

Dat was het weer voor vandaag. Tot de volgende keer!

Advertenties

Een gedachte over “Verslag van een studietrip

 1. Hey!

  Polen kunnen inderdaad een potje zuipen.

  Ik ben nu in Krakow voor de laatste nacht. Morgen reis ik terug naar warsaw. Dus binnenkort weer nieuwe foto,s op de blog! Zie je binnenkort terug op skype?

  Groet!!

  Esther

  Ps; ik doe zo hard onder met mijn Poolse spraakkunst tegenover je mama.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s